Hoe kan ik mijn horloge het beste onderhouden?

Mechanisch horloge
Wind een mechanisch horloge altijd op in de richting van de klok. Haal het horloge daarbij van je pols om het mechaniek zo min mogelijk te beschadigen. Ook al is het horloge ‘schokproef’, bescherm het altijd tegen harde stoten en schokken. Stel het ook niet bloot aan extreme temperatuurwisselingen. Leg het horloge bijvoorbeeld niet regelrecht van uw pols op een koud marmeren blad.

Waterdichtheid
Tenzij bij aankoop duidelijk is vermeld dat je horloge waterdicht is, is het verstandig om het polshorloge niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ook het dragen aan een vochtige pols wordt afgeraden. Als u wilt weten in welke mate uw horloge waterdicht is, kunt u hier klikken.

Vervanging van batterij
Laat de batterij van uw horloge direct vervangen wanneer hij leeg is. Lege batterijen kunnen lekken en dat is rampzalig voor het uurwerk. Vooral mechanische horloges bevatten bewegende onderdelen. Die delen worden gesmeerd met een bijzonder soort olie. Het is aan te raden het horloge elke twee tot drie jaar te laten reinigen en eventueel van nieuwe olie te laten voorzien. Kremer Juweliers verzorgt deze reiniging en de vervanging van uw horlogebatterij. Klik hier voor meer informatie over de batterij wissel.

Reparatie
Probeer nooit het horloge zelf te repareren! Het uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen en het openen van een horlogekast kan je dan ook beter aan een deskundige overlaten. Kremer Juweliers adviseert u graag en kan al uw vragen beantwoorden.